گاهی اوقات ممکن است شما تمایل داشته باشید پیش از خرید هاست و راه اندازی سایت تان به صورت آنلاین، فضایی در اختیار شما قرار بگیرد تا بتوانید وب سایت خود را در فضایی مجازی و شبیه سازی شده راه اندازی کنید و سپس به هاست و سروری آنلاین انتقال دهید. همه ی ما می دانیم که راه اندازی سایت دارای مراحل مختلفی است که در ابتدا باید به آن ها بپردازیم و سپس به گام های بعد برسیم. مراحلی مانند کدنویسی سایت (در صورتی که تمایل داشته باشید از پلتفرم هایی مانند وردپرس استفاده نشود و سایتی کاملا اختصاصی داشته باشید)، ساخت صفحات متفرقه مانند تماس با ما، درباره ی ما، فروشگاه، وارد کردن محصولات، بهینه سازی صفحات و… که بخشی از طراحی سایت می باشند.
موضوع اینجاست که کجا و چگونه می توانیم فضای مورد نظرمان را پیدا کرده و سایت مان را توسعه دهیم؟ پاسخ به این سوال بسیار ساده است، ما می توانیم با استفاده از نرم افزارهایی مانند xampp، وب سایت مان را به صورت لوکال بر روی سیستم خانگی خودمان آماده ی راه ندازی کنیم، سپس زمانی که سایت ما کاملا برای حضور در عرصه جهانی آماده شد، می توانیم آن را بر روی یک سرور و هاست آنلاین انتقال داده و در معرض دید همگان قرار دهیم.
در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با نرم افزار زمپ (xampp) آشنا شویم، و در مراحله بعد زمپ را بر روی سیستم خانگی مان نصب، تنظیم، راه اندازی و در آخر وردپرس را بر روی آن نصب کنیم تا آماده ی ساخت و طراحی سایت مان شویم.
معرفی نرم افزار xampp

XAMPP که توسط تیم Apache Friends طراحی شده است، متشکل از سرور Apache، پایگاه داده MariaDB و زبان های برنامه نویسی PHP و Perl است. از آن جایی که اکثر راه اندازی های واقعی وب سرور از همان اجزای XAMPP استفاده می کنند، از یک سرور تست محلی به یک سرور زنده امکان پذیر می شود.
شما می توانید این نرم افزار را به راحتی بر روی لپ تاپ یا سیستم خانگی خود نصب کنید و قبل از آپلود آن به سرور وب یا رایانه از راه دور، کلاینت یا وب سایت خود را آزمایش کنید. نرم افزار سرور XAMPP به شما محیط مناسب برای آزمایش پروژه های MYSQL، PHP، Apache و Perl را در رایانه محلی می دهد. کراس پلت فرم بدین معناست که می تواند بر روی هر کامپیوتر با هر سیستم عامل اجرا شود.
فرایند نصب نرم افزار XAMPP بسیار ساده و سریع است. هنگامی که XAMPP بر روی کامپیوتر محلی شما نصب می شود، به عنوان یک سرور محلی یا هایت محلی عمل می کند. شما می توانید وب سایت ها را قبل از ارسال آن به سرور وب از راه دور تست کنید. این نرم افزار سرور XAMPP به شما محیطی مناسب برای آزمایش برنامه های MYSQL، PHP، Apache و Perl را در یک کامپیوتر محلی می دهد.
امکانات نرم افزار XAMPP
هنگامی که XAMPP بر روی سیستم خانگی شما نصب می شود، شما می توانید هر کدام از ماژول ها را تنها با یک کلیک راه اندازی و یا متوقف کنید. به عنوان مثال برای تست نرم افزار های PHP بر روی سیستم تان (وردپرس هم یک نرم افزار بر پایه php است)، تنها کافی است گزینه های Apache و MySQL را فعال کنید. این کار به شما اجازه می دهد بتوانیم برنامه های PHP را در سیستم تان تست و راه اندازی کنید.
همان طور که میدانید وردپرس نیز از زبان برنامه نویسی php و پایگاه داده mysql استفاده می کند که این موضوع باعث میشود بتوانیم به راحتی از این نرم افزار استفاده کنیم.
ویژگی هایی که این نرم افزار به شما خواهد داد عبارتند از:
- ایجاد وب سایت جهت تست و رفع باگ
- ایجاد وب سایت با نام دامنه واقعی برای استفاده در پروژه (تنظیم باید شود)
- ایجاد بی نهایت وب سایت با نام دامنه واقعی (تنظیم باید شود)
البته نگران تنظیمات نباشید. ما تمام تنظیماتی که نیاز دارید انجام دهید را به شما خواهیم گفت.
به عنوان یک توسعه دهنده برنامه، شما باید هر بار که ممکن است برنامه ها را آزمایش کنید تا اشکالات را پیدا کرده و آن ها را برطرف کنید. اگر شما در محیطی محلی مانند XAMPP آزمایش می کنید، فرایند توسعه شما سریع تر خواهند بود.
آزمایش برنامه ها به صورت زنده بسیار مشکل خواهد بود و برای بازدید کنندگان شما نیز قابل مشاهده است. اما در حالی که در XAMPP شما به راحتی می توانید تست و به روز رسانی را در localhost خود را انجام دهید. در هر تعداد دفعات مختلف، شما می توانید در XAMPP به روز رسانی و تست کنید. پس از تکمیل، می توانید این فایل های به روز شده جدید را به سرورخود انتقال دهید.
آموزش نصب نرم افزار xampp

ابتدا برای نصب نرم افزار باید آن را از سایت مرجع دانلود کنیم. برای دانلود نرم افزار XAMPP اینجا کلیک کنید. البته پیشنهاد میکنیم در کنار این نرم افزار از یک نرم افزار کمکی که در ادامه از آن استفاده خواهیم کرد به نام notepad++ نیز استفاده کنید و آن را نصب کنید.
در صفحه ای که به آن هدایت می شوید، نرم افزار XAMPP برای پلتفرم های مختلف مانند Windows، Linux، OS X قرار گرفته است که شما می توانید به راحتی نسخه ی مورد نظرتان را دانلود کنید.
هنگام دانلود نرم افزار xampp شما گزینه های مختلفی برای دانلود خواهید داشت. ورژن 5.6 سازگار ترین ورژن با تمام افزونه ها است مخصوصا افزونه های قدیمی وردپرس. البته خود وردپرس پیشنهاد می کند تا از ورژن 7 به بالا استفاده کنید.
این نسخه ها مربوط به ورژن PHP نرم افزار هستند. ورژن php 5.6 دیگر پشتیبانی نمی شود و در حال حاظر نیز وب سایت های وردپرسی در حال کوچ کردن به ورژن های 7 php هستند.
مشکلات مربوط به ورژن های قدیمی و جدید

در ورژن 7 بسیاری از دستورات و کدهای قدیمی مربوط به php5.6 حذف شدند و دستورات و امکانات جدیدی به آن اضافه شدند. این موضوع باعث شده است تا افزونه ها یا قالب هایی که از کدهای قدیمی استفاده می کنند دیگر نتوانند اجرا شوند.
اگر شما از ورژن php 5.6 این نرم افزار استفاده کنید می توانید افزونه های قدیمی وردپرس را به راحتی اجرا کنید اما در عوض افزونه های جدید را به درستی نمیتوانید استفاده کنید. برای مثال افزونه صفحه ساز المنتور به درستی کار نخواهد کرد.
اگر شما از ورژن 7 به بالا استفاده کنید ممکن است با برخی از افزونه های قدیمی وردپرس به مشکل برخورد کنید و آن ها را نتوانید اجرا کنید.
در حقیقت شما باید بین داشتن دسترسی به افزونه های جدید یا قدیمی وردپرس که تعداد بیشتری دارند یکی را انتخاب کنید.

علاوه بر جعبه ی دانلودی که در تصویر بالا مشاهده می کنید، جعبه های دیگری برای سیستم عامل های دیگر در پایین تر آن قرار داده شده است که باید با توجه به سیستم عامل مورد نظر دانلود کنید.
پس از دانلود نرم افزار روی آن کلیک کنید تا نصب کننده برای شما اجرا شود.

در اولین مرحله تنها کافی است بر روی گزینه Next کلیک کنید که وارد مرحله ی بعد شوید.

در دومین مرحله نصب نیز بر روی گزینه ی next کلیک کنید.

در سومین مرحله باید مسیر نصب نرم افزار را بر روی سیستم تان انتخاب کنید. توجه داشته باشید، حتما نرم افزار را در درایوی به غیر از درایو C نصب کنید.
پس از انتخاب مسیر نصب مورد نظرتان، برای این مرحله و مراحل بعدی next را انتخاب کنید تا وارد مرحله ی نصب شوید و پروسه نصب نرم افزار زمپ بر روی سیستم شما شروع شود.
پس از اتمام پروسه ی نصب، با تصویر زیر مواجه می شوید که پیامی موفقیت آمیز از نصب نرم افزار بر روی سیستم شما می باشد. چک باکسی هم در این صفحه وجود دارد که در صورتی که تمایل داشته باشید همین حالا نرم افزار برای شما اجرا شود، تیک آن را فعال کنید، و در صورتی هم که تمایلی به این کار ندارید می توانید تیک آن را برداشته و Finish را بزنید.
در صورتی که تیک چک باکس را فعال کرده باشید، پنجره ای کوچک باز خواهد شد که در آن باید زبان برنامه را مشخص کنید. در صورتی که مانند تصویر زیر تنظیم کنید زبان برنامه ی شما انگلیسی خواهد بود.

پس از این مرحله پروسه ی نصب تمام شده و برنامه برای شما اجرا خواهد شد.
آموزش تنظیم برنامه زمپ xampp و رفع ارور های آینده
حالا که برنامه را بر روی سیستم مان نصب کردیم، نیاز داریم تا مقداری تنظیمات آن را طبق چیزی که نیاز داریم تغییر دهیم تا در طی کار کردن با برنامه زمپ دچار مشکل نشویم.
هشدار مهم:
قبل از شروع به کار یک بار برای همیشه این تنظیمات را انجام دهید.اگر این تنظیمات را انجام ندهید هم در کارهای ابتدایی نمیتوانید از این نرم افزار به درستی استفاده کنید و هم در آینده برای شما ارور های نا مفهوم پیش خواهد آمد.
برای این کار وارد پوشه ی نصبی برنامه شده و بر روی xampp-control راست کلیک کرده و سپس روی Run as administrator کلیک کنید تا برنامه را به عنوان مدیر ویندوز اجرا کنیم.

تصویر زیر محیط برنامه ی xampp است که توسط آن می توانید برنامه را کنترل کنید :

در صورتی که فقط تمایل داشته باشید که در حالت لوکال وب سایت تان را طراحی کنید، ما تنها با دو مورد Apache و MySQL کار داریم و باقی موارد در کار ما دخیل نخواهند بود.

برای فعال کردن این دو مورد، همان طور که در تصویر بالا مشخص کردیم، ابتدا بر روی علامت ضربدر برای Apache کلیک کرده، و سپس در پنجره ای که باز می شود بر روی Yes کلیک کنید تا فعال شود. سپس این پروسه را دوباره برای MySQL تکرار کنید تا این گزینه را هم فعال کنیم.

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید هر دو مورد فعال شده اند.
حالا زمان تنظیم این دو آیتم است تا در ادامه بتوانیم به راحتی با زمپ کار کنیم و به هیچ مشکلی برنخوریم. برای تنظیم هر کدام از این دو مورد مقادیری را در نظر گرفتیم که در ادامه آن ها را شرح خواهیم داد.
در بخش آپاچی، ما فایل php.ini را ویرایش خواهیم کرد. تنظیمات مربوط به Apache :
max_exexution_time : 5000
max_input_time : 5000
memory_limit : 1000m
post_max_size : 750m
upload_max_filesize : 750m
در بخش MySQL، هم فایل MY.ini را ویرایش خواهیم کرد. تنظیمات مربوط به MySQL :
max_allowed_packet : 500m
در بخش اول برای ویرایش فایل php.ini مربوط به ماژول Apache، تنها کافی است بر روی گزینه ی config کلیک کرده و سپس مانند تصویر زیر گزینه ی PHP (php.ini) را انتخاب کنید تا فایل مربوطه برای شما باز شود.

پس از انتخاب کردن گزینه php.ini، برنامه نوت پد برای شما باز خواهد شد که می توانید مواردی را که ذکر کردیم را در آن بررسی و تغییر دهید :

پس از باز شدن پنجره ی notepad، با فشردن کلید های ترکیبی Ctrl + F5 جستجوگر این برنامه برای شما باز خواهد شد تا بتوانید به راحتی و با وارد کردن دستور مورد نظر آن را در بین انبوه کدها پیدا کنید.
به عنوان مثال ما memory_limit را درون جستجوگر قرار دادیم و سپس بر روی Find next کلیک کردیم، که نتیجه را در تصویر بالا مشاهده می کنید.
برای مثال، برای نمایش چگونه تغییر این موارد ما مقدار memory_limit را 1000 قرار دادیم که در تصویر زیر مشاهده می کنید :

در تصویر بالا تغییر را مشاهده می کنید. دقت کنید مقداری که در نظر می گیرید حتما نباید مانند مقداری که ما قرار دادیم باشد، می توانید هر مقدار دلخواهی وارد کنید.
برای ویرایش MySQL هم بر روی Config کلیک کرده و سپس My.ini را انتخاب کنید.

درست همان طور که برای فایل php.ini پیش رفتیم، پس از باز شدن پنجره ی notepad، با فشردن کلید های ترکیبی Ctrl + F5 را بر روی کیبورد سیستم تان بفشارید تا جستجوگر برنامه باز شود. سپس در فیلد جستجو، عبارت max_allowed_packet را وارد کرده بر روی دکمه ی Find next کلیک کنید تا به راحتی عبارت را در فایل پیدا کنید.

حالا تنها کافی است که مقدار پیش فرض را تغییر داده و عدد مورد نظرتان را جایگزین کنید. در آخر پس از اتمام کار با فشردن کلید های ترکیبی Ctrl + S تغییراتی که اعمال کردیم ذخیره خواهند شد.
حالا که تغییرات مورد نظرمان را اعمال کردیم، باید یک بار دو ماژول مان را ری استارت کنیم تا تغییرات اجرا شوند. برای این کار تنها کافی است در محیط زمپ، برای هر کدام از این دو ماژول روی کلید Stop کلیک کرده، و صبر کنید تا دکمه به حالت Start تغییر کند، سپس دوباره روی دکمه ی Start کلیک کنید تا ماژول راه اندازی شود.
مانند تصویر زیر :

همان طور که مشاهده می کنید، ما یک بار ماژول ها را ریست کردیم و در مرحله ی آخر که روی Stop قرار دارد ماژول ها دوباره راه اندازی شده اند.
پیشنهاد می کنیم حتما این تنظیمات را انجام دهید، در غیر این صورت ممکن است در بازگردانی بکاپ دیتابیس دچار مشکل شوید.
آموزش نصب وردپرس در xampp
در مراحل قبل نرم افزار زمپ را دانلود و سپس بر روی سیستم مان نصب و تنظیمات مورد نیاز را اعمال کردیم. حالا وقت آن است که وردپرس را روی xampp نصب کنیم تا وارد مرحله ی بعد شویم.
برای این کار باید همان طور که گفتیم دو ماژول Apache و MySQL فعال باشند، برای فعال کردن آن ها تنها کافی است روی دکمه ی Start کلیک کنید تا از حالت ضربدر به حالت تیک سبز رنگ تغییر کنند.

قدم بعدی ما این است که وارد پوشه ی نصبی زمپ شده و محتویات داخل پوشه ی htdocs را پاک کنیم، تا محتویات پیش فرض پاک شوند.

حالا وقت آن است که وردپرس را دانلود کنیم، برای دانلود وردپرس اینجا کلیک کنید. سپس همان طور که در تصویر زیر مشخص کردیم، روی دکمه ی آبی رنگ کلیک کنید تا وردپرس دانلود شود.

زمانی که وردپرس دانلود شد، وقت آن است که فایل ها را در پوشه ی نصبی جایگذاری کنیم. برای این کار، در محیط برنامه زمپ، بر روی دکمه ی Explorer کلیک کنید تا پوشه نصبی برنامه زمپ باز شود.

با کلیک بر روی این دکمه، پوشه ی نصبی برنامه باز می شود، حالا شما باید وارد پوشه ی htdocs شده و فایل وردپرس را انتقال داده و سپس از حالت زیپ خارج کنید.

پس از این که وردپرس از حالت فشرده خارج شد، سپس باید محتویات درون فولدر wordpress را به پوشه ی قبلی یعنی htdocs انتقال دهید.

تا اینجا ما فایل های وردپرس را به محل نصبی آن انتقال دادیم، مرحله ی بعد ساخت دیتابیس یا پایگاه داده است که اطلاعات وب سایت ما در آن ذخیره می شوند.
برای ساخت دیتابیس، در محیط برنامه xampp، برای ماژول MySQL روی گزینه Admin کلیک کنید تا برنامه مربوطه (phpmyadmin) باز شود.

در محیط phpmyadmin، همان طور که در تصویر زیر مشخص کردیم روی گزینه New کلیک کنید تا پایگاه داده مان را بسازیم.

با کلیک بر روی گزینه new امکانات لازم برای ساخت پایگاه داده در اختیار ما قرار داده می شود. مانند تصویر زیر، در فیلد اول نام دیتابیس را وارد کرده و در گزینه ی روبروی آن، باید زبان دیتابیس را مشخص کنیم، برای این کار باید گزینه utf8_general_ci را انتخاب کنید که مناسب زبان فارسی می باشد.

پس از آن که اطلاعات را همان طور که گفتیم وارد کردید، روی دکمه Create کلیک کنید تا دیتابیس ما ساخته شود.
به محض ساخته شدن دیتابیس، به لیست سمت چپ صفحه اضافه می شود که می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

پایگاه داده وب سایت مان هم ساخته شد، حالا زمان نصب وردپرس است. برای ورود به مراحل نصب وردپرس، در محیط برنامه زمپ روی دکمه ی Admin برای ماژول Apache کلیک کنید. با این کار وارد مراحل نصب و تنظیم وردپرس خواهید شد.

اولین مرحله مربوط به انتخاب زبان وب سایت تان است، زبان فارسی را در لیست انتخاب کرده و سپس روی دکمه ی ادامه کلیک کنید.
مرحله ی بعد اطلاعاتی درمورد پایگاه داده به شما می دهد و اطلاعاتی را که در مراحل بعد از شما میخواهد را اطلاع رسانی می کند، در این مرحله هم روی دکمه بزن بریم! کلیک کنید تا وارد صفحه تنظیمات شویم.

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید اطلاعاتی درمورد پایگاه داده از شما درخواست شده است که باید مثل ما اطلاعات تان را وارد کنید :
نام پایگاهداده : در این بخش باید نام پایگاه داده ای را وارد کنید که در مرحله ساخت پایگاه داده وارد کردید. به عنوان مثال ما sabzwp را به عنوان نام دیتابیس مان انتخاب کردیم.
نامکاربری : از آن جا که برنامه زمپ به صورت لوکال اجرا می شود، بنابراین برای بخش های نام کاربری و رمز حالت پیش فرض در نظر گرفته شده است. باید در این بخش عبارت root وارد شود.
رمز : در این بخش هم همان طور که در تصویر مشخص کردیم نباید چیزی وارد شود، زیرا به صورت پیش فرض به این شکل در نظر گرفته شده است.
میزبان پایگاهداده : بگذارید روی حالت localhost باقی بماند.
پیشوند جدول : می توانید پیشوند جدول را برای امنیت بیشتر تغییر دهید، به عنوان مثال می توانید عبارت wp_ را تغییر داده و wpoet_ را به جای آن وارد کنید. ما این گزینه را به همان حالت پیش فرض می گذاریم.
پس از وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، روی دکمه بفرست کلیک کنید. در صورتی که اطلاعات را درست وارد کرده باشید وارد مرحله ی بعد خواهید شد.

در این بخش اتصال به پایگاه داده را به ما اطلاع می دهد. در این مرحله نیز روی دکمه راه اندازی نصب کلیک کنید.

در این مرحله باید اطلاعات مورد نیاز وب سایت تان را وارد کنید.
عنوان سایت : عنوانی که تمایل دارید برای وب سایت تان نمایش داده شود را وارد کنید.
نام کاربری : نام کاربری مدیریت تان را وارد کنید.
رمز عبور : رمز عبور برای حساب کاربری مدیریت تان را وارد کنید.
رمز عبور : رمز عبور برای حساب کاربری مدیریت تان را وارد کنید. ترجیحا متشکل از اعداد و حروف و سیمبول ها باشد.
ایمیل : ایمیل تان را وارد کنید.
نمایش به موتورهای جستجو : این بخش مربوط به زمانی است که شما وب سایتی دارید که هنوز به بهره برداری نرسیده و روی ان کار می کنید، بنابرین تیک آن را فعال می کنید.
در آخر هم روی دکمه راه اندازی وردپرس کلیک کنید تا مراحل نصب تکمیل شوند. در آخرین مرحله هم باید وارد پنل وردپرس شوید :

در این فرم تنها کافی است که اطلاعات ورودتان را وارد کنید که متشکل از نام کاربری و رمز عبور است که در مرحله ی قبل مشخص کردیم.
نکته ای هم که باید عرض کنیم این است که در حال حاضر آدرس وب سایت ما http://localhost/ است، و برای ورود به مدیریت سایت مان باید کلمه ی wp-admin را به آن اضافه کنید یعنی به شکل روبرو :
http://localhost/wp-admin/
در مرحله ی بعد قرار است آدرس وب سایت مان را از حالت پیش فرض تغییر دهیم پس با ما همراه باشید.
آموزش تغییر آدرس سایت در زمپ
در این بخش از آموزش قصد داریم آدرس وب سایت مان را از localhost به شکل دامنه واقعی تغییر دهیم. به عنوان مثال در این بخش از آموزش آدرس دامنه وب سایت مان را از localhost به sabzwp-test.com تغییر می دهیم، البته شما می توانید هر دامنه ای که تمایل دارید را وارد کنید تا با وارد کردن آن دامنه وارد سایت تان شوید.
ابتدا برای شروع این آموزش لازم است که نرم افزار notepad++ را بر روی سیستم تان نصب داشته باشید. برای دانلود نرم افزار اینجا کلیک کنید.
پس از نصب و فعال سازی برنامه، به این آدرس در سیستم تان مراجعه کنید :
C:\Windows\System32\drivers\etc
سپس درون این پوشه، همان طور که در تصویر زیر مشخص کردیم، فایل hosts را توسط برنامه notepad++ اجرا کنید :

در این بخش ما آدرس جدید را وارد می کنیم :

همان طور که مشاهده می کنید، آدرس 127.0.0.1 در ابتدای چند آدرس نوشته شده است، این آدرس به این معنی است که سیستم ما در داخل خود به دنبال آن خواهد گشت، به عنوان مثال زمانی که ما برای برنامه ای لایسنس وارد می کنیم، ممکن است برنامه دوباره برای لایسنس جستجو کند و به وب سایت اصلی پیامی ارسال کند، اما زمانی که ما در این فایل 127.0.0.1 را برای آن وارد می کنیم، برنامه دیگر نمی تواند ارتباط برقرار کند و تنها توانایی جستجو در داخل سیستم را خواهد داشت.
حالا همان طور که ما در تصویر زیر وارد کردیم، شما هم این آدرس را وارد کرده و سپس نام دامنه مورد نظرتان را بنویسید.

شما می توانید به جای sabzwp-test.com هر دامنه ی دیگری را وارد کنید. پس از وارد کردن این اطلاعات فایل را با زدن کلید های ترکیبی Ctrl + S ذخیره کنید.
حالا دامنه ی جدید را در مرورگر خود وارد کرده و جستجو کنید، خواهید دید که وب سایت تان با این دامنه باز می شود.

همان طور که مشاهده می کنید، سایت به درستی روی دامنه جدید ما بارگذاری شده است.
اما مشکلی که وجود دارد این است که با ورود به بخش پنل کاربری، و با قرار دادن wp-admin در انتهای دامنه سایت مان، آدرس دوباره به localhost بازمیگردد :

برای رفع این مشکل، وارد پنل مدیریت وردپرس شده و به آدرس تنظیمات » عمومی مراجعه نمایید. تنها کافی است در این صفحه در بخش نشانی وردپرس و نشانی سایت، آدرس دامنه ی جدید را وارد کنید.

توجه داشته باشید حتما دامنه را همراه با http:// وارد کنید.
پس از وارد کردن اطلاعات تنها کافی است روی دکمه ی ذخیره اطلاعات کلیک کنید تا تغییرات ذخیره و ساختار پیوندهای یکتای وب سایت شما تغییر داده شوند. از این پس آدرس دامنه ی وب سایت شما تغییر داده شده و می توانید از آدرس جدید استفاده کنید.
آموزش نصب نامحدود سایت در زمپ
در بخش های قبلی آموزش، برنامه xampp را روی سیستم خانگی مان نصب کرده، تنظیم و فعال کردیم، سپس آموزش وردپرس را داشتیم که در نهایت آدرس وب سایت مان را هم از حالت پیش فرض که localhost بود، به sabzwp-test.com تغییر دادیم. کاری که در این بخش قرار است انجام دهیم، این است که ببینیم چگونه می توانیم در نامحدود سایت روی برنامه زمپ نصب کنیم و همه را مدیریت کنیم؟
برای شروع آموزش، به پوشه htdocs، که قبل تر گفتیم پوشه نصبی وردپرس است مراجعه کرده و پوشه ای با نام دامنه وب سایت مان می سازیم. سپس فایل هایی را که در مراحل قبل توسط آن ها وب سایت مان را ساختیم که شامل فایل های وردپرس بود را به این پوشه انتقال می دهیم :

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، پوشه ی sabzwp-test را تازه ساختیم و قرار است فایل های وردپرس را به آن انتقال دهیم. بنابراین تمامی فایل های موجود در پوشه htdocs را همان طور که مشخص کردیم به پوشه sabzwp-test انتقال دهید.
حالا فرض می کنیم قصد داریم دو سایت دیگر روی زمپ نصب کنیم، بنابراین دو فولدر تازه در پوشه ی htdocs ایجاد می کنیم و هر کدام را طبق نام دامنه ی مورد نظر نام گذاری می کنیم.

می توانید در تصویر بالا ببینید که ما دو فولدر جدید به نام های zoheiry و sherkat ساختیم، شما هم می توانیم نام های مورد نظرتان را وارد کنید.
سپس به در سیستم تان به آدرسی که زیر نوشته شده است مراجعه نمایید :
F:\xampp\apache\conf\extra
توجه داشته باشید باید به جای F، باید نام درایوی را وارد کنید که برنامه زمپ را در آن نصب کرده اید.
پس از مراجعه به این فولدر، فایل httpd-vhosts.conf را با استفاده از نرم افزار notepad++ باز کنید.

vhost درواقع مخفف virtual host است که به معنای هاست مجازی می باشد. این فایل، فایلی است که باید ویرایش کنیم تا بتوانیم نامحدود وب سایت را در سیستم مان روی زمپ داشته باشیم.
پس از باز کردن فایل با استفاده از نرم افزار notepad++ ، دقیقا همان طور که در تصاویر زیر و توضیحات شرح داده می شود عمل کنید تا به درستی تغییرات لازم را اعمال کنید :

همان طور ک در تصویر بالا ذکر کردیم، از بخشی که به آن با فلش اشاره شده کپی بگیرید، سپس زیر آن با فاصله دادن، کد را جای گذاری کنید.
سپس باید # ها را از ابتدای کد حذف کنید :

همان طور که می بینید، در ابتدا کد را جای گذاری کرده و سپس # های ابتدای آن را برداشتیم. (# ها زمانی که در ابتدای کد ها قرار می گیرند به این معنا هستند که کد نباید اجرا شود، اما در صورتی که آن ها را برداریم کد توسط سیستم اجرا می شود.)
در این کد ما دو بخش را ویرایش خواهیم کرد: DocumentRoot و ServerName.
DocumentRoot مربوط به آدرس فولدری است که فایل های نصبی سایت در آن قرار دارند. به عنوان مثال ما سایت را در آدرس F:\xampp\htdocs\sabzwp-test نصب کردیم، بنابراین این آدرس را جلوی آن وارد می کنیم.
ServerName هم نام دامنه ی سایت ما است، آدرس دامنه ی سایت ما هم sabzwp-test.com است، پس دامنه را جلوی این بخش قرار می دهیم.
شما هم با توجه به این توضیحات اطلاعات را اضافه کرده و فایل را ذخیره سازی کنید. سپس برای دو پوشه ی دیگر هم همین کار انجام می دهیم، دوباره کد را کپی کرده و در زیر کد های دیگر با یک فاصله قرار می دهیم، سپس # ها را از ابتدای آن حذف می کنیم و در آخر آدرس پوشه نصبی و آدرس دامنه را هم جلوی DocumentRoot و ServerName وارد می کنیم.
تنها کاری که حالا لازم است انجام دهید ذخیره سازی فایل است. از این پس شما می توانید سایت های جدید تان را به همین روش نصب کنید.
حل مشکل اجرا نشدن وب سرور آپاچی لوکال هاست در ویندوز ۱۰
همان طور که می دانید، برای اجرای سایت در لوکال هاست مان نیاز داریم تا هردو ماژول MySQL و Apache راه اندازی شوند. اما گاهی اوقات ممکن است در ویندوز 10 ماژول آپاچی اجرا نشود. اما دلیل آن چیست؟ و چگونه می توانیم مشکل اجرا نشدن وب سرور آپاچی لوکال هاست در ویندوز ۱۰ را حل کنیم؟
از آن جایی که وب سرور آپاچی از پورت 80 برای راه اندازی خود استفاده می کند، ممکن است شما از نرم افزار های دیگری استفاده کنید که آن ها هم از پورت 80 استفاده کنند، به همین دلیل احتمال تداخل بین این دو می شود که باعث عدم راه اندازی این ماژول شود.
برای حل این مشکل، در پوشه نصبی برنامه زمپ، به آدرس زیر مراجعه کنید :
\xampp\apache\conf
سپس در پوشه ی conf، فایل httpd.conf را پیدا کنید و سپس با نرم افزار notepad++ اجرا کنید.

سپس در این فایل با استفاده از کلید های ترکیبی ctrl + f کدی که در ادامه قرار دادیم را توسط جستجوگر پیدا کنید :
Listen 80

حالا باید عدد 80 را به هر عدد رندومی تغییر دهید. سپس کد زیر را هم در جستجوگر وارد کرده و عدد 80 را برای این کد هم تغییر دهید :
ServerName localhost:80
و فایل را ذخیره کنید. قدم به ریست کردن ماژول آپاچی با خاموش و دوباره روشن کردن آن است. حالا امتحان کنید که آیا وب سایت شما بارگذاری می شود یا خیر؟!
در صورتی که وب سایت شما بارگذاری شد، پس مشکل حل شده است، اما در صورتی که این اتفاق نیفتاد به این دلیل است که ما پورت را تغییر دادیم و باید جلوی آدرس سایت عدد پورت را هم وارد کنیم. به عنوان مثال ما عدد پورت را 1024 گذاشتیم، حالا تنها کافی است مانند مثال زیر، عددی را که وارد کردید را به آدرس سایت تان اضافه کنید :
http://localhost:1024
امیدواریم این آموزش برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد، در صورتی که هر گونه سوال و یا مشکلی داشتید می توانید در بخش نظرات این مطلب با ما در میان بگذارید، موفق باشید.
48 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام وقت بخیر، مرسی از آموزشتون، من یه مشکلی دارم اونم اینکه زمپ نصب هستش وقتی داخل ادیتور یه فایل بسیار ساده php می سازم و تو htdocs قرار می دم و اجرا می کنم هیچی نمایش نمیده. یعنی یه پوشه تو htdocs ساختم یه صفحه پی اچ پی ساده توش ایجاد کردم زمپ هم در حال اجرا هستش ولی تو مرورگر که می زنم هیچی نمایش نمیده. با دو ادیتور phpstorm و vscode امتحان کردم نمیشه.
با سلام
محل قرار گیری فایل درست است. اما ممکن است در داخل مرورگر آدرس را اشتباه وارد کرده باشید. لطفا در داخل مرورگر خود عبارت //localhost را تایپ کنید.
سلام و خسته نباشید
سوالی داشتم از خدمتتون
بنده کل مجموعه وردپرس و دیتابیس رو از هاست به لوکال هاست انتقال دادم برای تست تعویض پوسته منتهی وقتی در آدرس لوکال می خوام لاگین بشم به پیشخوان متاسفانه لاگین میشه به پیشخوان هاست اصلی می تونید راهنمایی ام کنید ممنونم ازتون
با سلام
باید دیتابیس را دستی تغییر بدهید. داخل دیتابیس جدول wp-option باید گزینه site-url و home-url را به http://localhost تغییر دهید.
یا اینکه با استفاده از افزونه duplicator از سایت اصلی یک بک آپ بگیرید و در لوکال هاست آن را restore کنید.
سلام من بعد نصب xampp با ارور cannot create file xampp xampp-control.ini access is denied مواجه شدم.
پاک کردم روی یک درایو دیگه هم نصب کردم ولی بازهم با این ارور مواجه شدم
ممنون اگر راهنمایی کنید
قبل از نصب حتما فایل نصبی نرم افزار با با دسترسی administrator اجرا کنید.
روی فایل نصبی کلیک راست کنید و گزینه run as administrator را انتخاب کنید.
از این آموزش استفاده کنید
کافیه برید توی محل نصب برنامه xamp و به دنبال فایل xampp-control بگردید. بعد روی فایل راست کلیک و گزینه آخر properties رو بزنید. بعد از سربرگ بالا گزینه Compatibility را انتخاب کنید. در ادامه در گزینه های بخش Setting تیک گزینه Run this program as an administrator را انتخاب و سپس بر روی Apply بعد OK کلیک کنید.(فاایران) موفق باشید
سلام من بعد نصب xampp با ارور cannot create file xampp xampp-control.ini access is denied مواجه شدم.چیکار کنم؟
با سلام
نرم افزار را پاک کنید و در درایوی به غیر از c نصب کنید.
منم این مشکل رو دارم هر کاری میکنم حل نمیشه
سلام من قبلا با برنامه xampp یه سایت ساختم،بعد کهبرنامه xampp از سیستمم پاکشد،اطلاعاتمم حذف شد،بعد که دوباره xampp رووصل کردم اطلاعات قبلیم نمیاد چه کاری باید انجام بدم؟؟
هنگام حذف نرم افزار تمام اطلاعات شما پاک شده است و نمیتوان کاری کرد. قبل از حذف باید بک آپ میگرفتید.
سلام دوستان
زمانی که xampp رو اجرا میکنم از قسمت Tomcat ارور میده و غیرفعاله ارورش
Service was NOT (un)installed! هستش؟
میشه راهنمایی کنید؟
با سلام و عرض ادب

این مشکل معمولا در ویندوز 7 رخ میدهد. کافی است تا مانند عکس زیر روی قسمت service کلیک نمایید تا سرویس نصب شود. البته شما باید روی قسمت tomcat کلیک کنید.
سلام روی tomcat کلیک میکنم ولی این ارور نمایش داده میشه؟؟؟
Service was NOT (un)installed
;
ویندوز شما با نرم افزار xampp مشکل دارد. از نرم افزار های دیگر مانند wampp استفاده کنید.
سلام apache و my SQL من استارت نمیشه ارور میده نمیدونم مشکلش چیع تو درایو های مختلف امتحان کردگ
با سلام
وقتی نرم افزار xampp را باز میکنید در قسمت پایین سمت راست خطا ها را نمایش میدهد. میتوانید خطا ها را ببینید و در اینترنت جست و جو کنید.
Apache/2.4.41 (Win64) OpenSSL/1.1.1c PHP/7.3.9سلام وقت بخیر من این خطا رو میبینم باید چیکارکنم
با سلام
این خطا نیست
مشخصات سرویس های نرم افزار xampp هست
سلام و عرض ادب خدمت مهندس عزیز؛
بنده در قسمت دامنه بجای لوکال هاست مشکل دارم.
کارهای گفته شده رو انجام میدم، یعنی در فایل های hosts و httpd-vhosts.conf تغییرات لازم رو انجام میدم ولی وقتیکه نام دامنه خودم رو در مرورگر وارد می کنم میاد، مشکلم اینجاست که دامنه به مسیر فولدر htdocs اشاره میکنه و مستقیم تو پوشه ای مدنظر خودم نمیره. یعنی وقتیکه فولدر htdocs رو بیاره، زیر فولدرها دیگه مشخص هستن و باید مججدا روی نام دامنه فولدرم کلیک کنم تا سایتم لود بشه.
علتش چیه؟
با سلام
فایل httpd-vhosts به درستی تنظیم نشده است.
من داخل محصول پکیج حرفه ای آموزش وردپرس کار با نرم افزار زمپ و تنظیم آن را کامل توضیح دادم که چطوری همزمان تعداد زیادی سایت با نام دلخواه داشته باشیم.
پیشنهاد میکنم حتما ببینید.
خدا قوت…خیلی عالی و خوب آموزش دادید..فقط من به یک مشکل خوردم اون هم اینکه زمان نصب وردپرس در زمپ زبان فارسی در لیست ندارم لطفا راهنمایی کنید مرسی
با سلام
ممنون از لطف شما
زمپ از زبان فارسی پشتیبانی نمی کند به همین علت در لیست زبان نیست.
البته xampp برای ساخت سایت فارسی هیچ مشکلی ندارد و فقط از زبان فارسی در منوهای نرم افزار استفاده نمیکند.
سلام
من میخوام از xampp توی شبکه استفاده کنم. یعنی سایتی که ساختم رو توی شبکه محلی بین چند تا کامپیوتر که بصورت وایرلس به هم متصل هستن اجرا کنم و اطلاعات توی دیتابیس اصلی ذخیره بشه. چنین چیزی ممکنه؟
با سلام
من تا به حال امتحان نکردم اما از لحاظ تئوری امکان پذیر هست.
ابتدا در همین صفحه طبق دستور العمل ” آموزش نصب نامحدود سایت در زمپ” یک آدرس سایت واقعی برای سایت خود ایجاد کنید.
بعد از آن IP کامپیوتر خود را باید باید static کنید و در فایل hosts کامپیوتر های مقصد که از مسیر c/windown/system32/ect/hosts قابل دسترسی است، ip کامپیوتری که xampp در آن نصب هست را وارد کنید.
با سلام ممنون از پاسختون به سوالات
من هر سری با همین روش ورد پرس رو نصب میکنم اما سری بعد که میخوام باز کنم پیشخوان سایت رو خطای 404 میده چرا مشکل چیه؟؟
سلام
متاسفانه نمیتونم به سوال شما پاسخ بدهم
بعضی خطاهای نرم افزاری مخصوص یک سیستم خاص هست. این موردی که شما گفتید جزو موارد خاص هست و فقط توی سیستم شما قابل برسی هست و از راه دور نمیشه جواب پیدا کرد.
ممنون از وقتی که میزارید برای پاسخگویی همین هم یک دنیا ارزش داره
سلام خسته نباشید.ببخشیذ دکمه استارت همه گزینه ها برای من خاموشه.میشه بگیدچیکار باید کنم؟
سلام
مشکل شما احتمالا به دلیل پاک شدن یا مشکل داشتن بعضی از فایل های xampp است.
پیشنهاد میکنم1- اول نرم افزار را پاک کنید.
2- آنتی ویروس خود را غیر فعال کنید.
3- نرم افزار را ترجیحا در درایوی غیر از c نصب کنید.
4- بعد از نصب پوشه نرم افزار xampp را در آنتی ویروس exclude کنید و بعد آنتی ویروس را فعال کنید
سلام خسته نباشید
من یه سوالی داشتم من xampp و نصب میکنم و وردپرسم نصب میکنم همه چیم درست پیش میره
فقط وقتی سیستم و خاموش روشن میکنم xampp پاک شده با این که پوشه ای که هنگان نصب ساخته شده هست من هر دفعه باید پوشه رو پاک کنم و از اول نصب کنم
میشه راهنمایی کنید چرا
با سلام
زمپ را در یک درایو دیگر نصب کنید. اگر مشکل برطرف نشد از نرم افزار wampp استفاده کنید.
اگر باز هم برطرف نشد احتمال بالا ویندوز شما مشکل دارد.
ممنونم بررسی میکنم
سلام وقتتون بخیر ممنون از راهنمایی کاملتون در مورد اجرا کردن زمپ – فقط من میخواستم یک دامنه واقعی نه الکی روی سایت بزارم که مراجعین به جای ای پی سرور با دامنه وارد سایت بشن، چطوری باید این کار رو انجام بدم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
با سلام
برای اینکه مراجعین نیاز به تایپ آدرس ip کامپیوتر شما نداشته باشند شما باید توی شبکه خودتون dns سرور داشته باشید و آدرس ip کامپیوتر خودتون رو به عنوان a record تعریف کنید.
و افراد فقط داخل شبکه شما میتونن به سایت لوکال شما متصل بشوند و نه از خارج محل شما.
سلام و درود
من نسخه یکی مانده به آخر زمپ را نصب کردم همه چیر خوب و درست است ما تنها یک مشکل وحود دارد در روولوشن اسلایدر تصویری که برای اسلایدر انتخاب می کنم را در محیط ادیتور روولوشن اسلایدر نشان نمی دهد
در حالی این مشکل در یک سیستم دیگر من دیده نمی شود چه تنظیماتی را باید اعمال کنم تا مشکل حل شود؟
ممنون
با سلام
این مشکل به خیلی عوامل بستگی داره.
اگه نسخه زمپ و اسلایدر روولوشن هم یکی باشه باز هم ممکن هست با یک افزونه دیگه تداخل پیدا کرده باشه و یا اینکه ویندوز با زمپ ممکنه خوب کار نکنه و یا اینکه اصلا مرورگر اینترنت شما ممکنه مشکل داشته باشه.
سلام من زمپ رو نصب کردم و سرور اپاچی هم استارت میشه(البته پورتشو تغییر دادم چون با پورت 80 استارت نمیشد)اما وقتی localhost میزنم ارور not found میزنه و فایلها و پوشه هارو بهم نشون نمیده مشکلش کجاست؟
با سلام
پیشنهاد میکنم این آموزش را هم چک کنید.
ممکن است پورت دومی که استفاده می کردید هم پر باشد.
سلام من زمپ رو نصب کردم ولی رو admin که میزنم تا php my admin بیاد هر کاری میکنم صفحه خطا میده
با سلام
برای اینکه php my admin بالا بیاد ابتدا حتما گزینه apache را باید استارت کنید. اگر مشکل حل نشد نرم افزار را پاک کنید و نسخه 7.2 آن را در درایوی غیر از c نصب کنید.
اگر حل نشد پیام خطا را برای ما لطفا ارسال کنید.
الان نسخه 7.3.9رو نصب کردم
سلام وخسته نباشد . من تمام مراحل رو می تونم انجام بدم اما دیتا بیس برام نمی سازه . فرقی هم نمیکنه چه از کنترل پنا زمپ و چه از سایت لوکال هاست پی اچ پی مای ادمین. چرا و چی کار کنم؟
با سلام
ممکن هست که نرم افزار زمپ را در درایو c نصب کرده باشید. در اینصورت آن را پاک کنید و در درایوی غیر از c نصب کنید.
اگر جواب نداد از نرم افزار wampp استفاده کنید.
سلام من زمپ را نصب کردم و وقتی میخوام وردپرس را نصب کنم با این اشال مواجه میشم
The phpMyAdmin configuration storage is not completely configured, some extended features have been deactivated. Find out why.
Or alternately go to ‘Operations’ tab of any database to set it up there.
Open new phpMyAdmin window
mysqli_real_connect(): (HY000/1045): Access denied for user ‘pma’@’localhost’ (using password: NO)
Connection for controluser as defined in your configuration failed.
چجوری باید برطرفش کنم..ممنونم
با سلام
اتفاقی که برای شما افتاده بسیار نادر هست. در اینترنت جست و جو کردم و ظاهرا این اتفاق در نسخه های قدیمی رخ میداده.
پیشنهاد میکنم نرم افزار زمپ را پاک کنید و در درایوی غیر از c نصب کنید.پیشنهاد می کنم زمپ نسخه 7.2 را استفاده کنید. ورژن های بالاتر مشکلاتی با برخی افزونه های وردپرس دارند.
ممنون – بسیار عالی بود